Fisking

Fine fiskemuligheter etter ørret, harr og annen fisk. Vi selger fiskekort til Glåma og de fleste fiskevann i Alvdal.

Priser

  • kr 80,- pr døgn
  • kr 400,- pr uke
  • kr 700,- pr. år.

Fiske i Trosttjønna
Stille rolig skogstjern med ørret. Salg av fiskekort og utleie av båt på Langodden gard. Båten er en plastbåt av merke Lasse. Den er 10 fot og passer for to personer. Det er lov å fiske fra båten med to fiskestenger. Fra Langodden er det ca. 3 km, det er skogsbilvei helt frem. 

Priser, fiskekort

  • Fiskekort, døgn: kr 50,-
  • Fiskekort (fredag - søndag): kr 100,-
  • Pris for leie av båt: kr 100,- per dag.

Kulturminnesti

Kulturminnesti på ca. 5 km. Kulturminnestien viser fangstgraver, kolbotner, (som er rester etter kolmiler), og merker etter jernblestring, (utvinning av jern fra myrmalm). En fangstgrav er datert til å være ca. 2000 år gammel, de andre kulturminnene er 200-400 år gamle. Ellers har og Kulturminnestien informasjon om geologi, botanikk og dyreliv i område.

Tursti

Merkede turstier i ulike lengder. En tursti ca. 3 km går til ett stille rolig skogstjern, Trosttjønna hvor det er adgang til å fiske ørret. En lengre tursti ca. 6,5 km går til Urdstrømsætra, en gammel seter på fjellet.

Sykling

Sykkelsti på ca. 12 km ned til Jutulhogget langs den gamle bygdeveien.

Jakt

Vi kan være behjelpelig med å skaffe jaktkort for småvilt og bever til våre gjester. Isfiske og grindalsfluefiske. Særegent og spennende isfiske på Glåma i mars og april.

Ski

Om vinteren er det i Alvdal ca. 100 km oppkjørte skiløyper.

Turorientering

Muligheter for turorientering

Kontakt oss for brosjyrer og mere opplysninger om aktivitetene